Потпеченото, полнето лепче кое може да го послужите како појадок, ручек, вечера или мезе ќе ви стане новиот омилен рецепт.
Состојките може да ги менувате по желба, ова е само основниот рецепт:
Подготовка:
Секое парче леб премачкајте го со путер. Наредете ги парчињата во овална тава за слатки пандишпани.
Исечете ги доматите и саламата на кругови, па редете ги во празнините помеѓу лебот.
Изматете 4 јајца со млекото, малку сол и зачини. Прелијте го лебот со оваа мешавина.
На крај, изрендајте го кашкавалот и ставете го одозгора. Може да измешате и сирење и кашкавал ако сакате.
Загрејте ја рерната на 180 степени и печете го полнетото лепче додека не зарумени и кашкавалот не се растопи.