Поголеми делови од неколку скопски општини утре ќе останат без струја

Од ЕВН Македонија АД добивме известување дека на ден 07.06.2021 година ( понеделник ) без електрична енергија ќе останат: 

- во периодот од 05.00 до 09.30 часот, корисниците од селата Љубин, Горно и Долно Свиларе, Рашче, Бојане, Радуша, Дворце, Орашје и Кондово ( општина Сарај ) Кучково и дел од корисниците од Волково. ( општина Ѓорче Петров );

- во периодот од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од ул. 2 во село Долно Соње.

 ( општина Сопиште );

- во периодот од 09:30 до 15:00 часот, корисниците од ул. Славка Динкова во нас.Драчево. ( општина Кисела Вода );

- во периодот од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул. Џон Кенеди бр.5 и ул.Серава од бр.89 до бр.143 во. ( општина Чаир );

- во периодот од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. Панајот Гиновски. ( општина Ѓорче Петров );