Поголем дел од Скопје денеска без струја, вода ќе нема во една скопска општина

Од ЕВН Македонија АД добивме известување дека денеска (понеделник) без електрична енергија ќе останат:

  • во периодот од 09.00 до 10.00 часот,корисниците од  ул.2 Визбегово, поточно фирми и домакинства во близина на Камп за азиланти во Визбегово (општина Бутел)

  • во периодот од 08.00 до 15.00 часот, дел од с.Долно Лисиче, ул.10 и околина (општина Аеродром)

  • во периодот од 09.00 до 10.30 часот, дел од корисниците во с.Горно Оризари (општина Шуто Оризари)

  • во периодот од 06.00 до 13.00 часот, корисниците од  поголем дел од с. Долно Лисиче, поголем дел од населба Драчево, индустриска зона Пинтија, Батинци: Депонија Дрисла, с. Батинци, с. Љубош, с. Долно Количани, с. Горно Количани, с, Црвена Вода, с. Алдинци, викенд населба Китка мала река, с. Палиград, Солунска глава. (општините Аеродром, Кисела Вода и Студеничани )

  • во периодот од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од ул Пандо Кљашев (општина Кисла Вода)

  • во периодот од 09.00 до 14.00 часот, корисниците од село Орман, Село Никиштани, Школо Волково, Дел од село Волково(кај школо), стопански објекти Вртачица, Ударник, Регенератор, Асфалтна база Дарс, ГП Гранит Лепенец, МВМ Компани, Асфалтна База Гранит (општина Ѓорче Петров)

  • во периодот од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од Техничкиот преглед Здружение на возачи во Кисела вода на ул.Михаил Чаков (општина Кисела Вода).

  • - Дополнително од ЈП Водовод и Канализација добивме известување дека денеска (понеделник) поради чистење и дезинфекција во резервоарот во с. Свиларе, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од с. Свиларе . Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот. Планирано време на завршување со работните активности е 15:00 часот. (општина Сарај).