Погледнете како изгледала скопската зоолошка градина пред 50 години

Низ годините, скопската зоолошка градина претрпела огромни промени, впрочем како и целиот град. На видеото може да се види состојбата и животните во Зоолошка градина во 1971 година, точно пред половина век.