Погледнете како изгледа новата сала во МОБ (видео)

Македонската опера и балет сезоната ја за почна во целосно реновирана сала и фоаје, што ја вбројува оваа институција во една од најсовремено опремените во Европа.

Колку за илустрација на секое седиште има дисплеј, како во авион.

Вредат ли сите овие градежни зафати и реновирањето?

-Јас и кога не бев директор на МОБ имав многу контакти со публиката која често се жалеше , а и ние уметниците на квалитетот на столчињата, целиот инвентар во Македонската опера и балет беше дотраен. Повеќе од потребно беше реновирањето и целосната рекоснтрукција на гледалиштето, истакна директорот на МОБ Игор Дурловски.

Во видеото погледнете го целиот разговор.

Видео: Канал 5

cheap nike air max 90