Почина српскиот актер Борис Комнениќ

Српскиот актер Борис Комнениќ почина на 64 годишна возраст. 

Комнениќ е роден во Пула. но во раната младост со семејството се преселил во Белград. Дипломиран на фактот за драмски уметности во 1984 година и станал член на Народниот театар каде во последно време бил драмски првенец. 

Освен театар тој Комнениќ има одиграно повеќе од 70 улоги во филмови и ТВ серии. 

Симпатиите на широката публика ги освои со улогата на Саша Попадиќ во серијата „Бољи Живот“. 

Добитник е на голем број локални и регионални награди.