Почина првиот македонски ријалити победник, Драги Христов - „Шпага“

Згасна животот на уште еден урбан скопски лик, Драги Христов познат како „Шпага“.

Драги почина на 52-годишна возраст по кусо и тешко боледување, откако му бил откриен рак на белите дробови.

Македонската јавност ќе го памети и по неговото учество во едно од првити рејалити шоуа во државава, „Тоа сум јас“, а се снимаше во куќа во Скопје и беше со идентичен формат на „Големиот брат“.

Шоуто најпрво се прикажуваше на МТВ, а токму Драги - „Шпага“ беше победникот во првата сезона и како награда доби „Шевролет Матиз“.

Драги потоа ќе стане главен машки актер во филмската порно комедија „Жена ми Мира пак масту*бира“, филм за возрасни кој ќе биде издаден на видеокасета.

„Шпага“ имаше проблеми и со ковид-19, кога едвај преживеа затоа што завршил болница во полусвесна состојба, па бил во кома дури 20 часа со тешко внатрешно крварење во желудникот.

По кусо и тешко боледување, ракот ќе го земе последниот замав, а Драги бил погребан вчера во кругот на најблиските пријатели и потесното семејство.