Почина познатиот судија кој ги судеше случаите Монструм, Титаник, Фаланга, ТНТ…

Почина судијата на Кривичниот суд во Скопје Огнен Ставрев (63).

Минатите години тој беше судија на познатите случаи „Змиско око 1“, „Сопот“, „Фаланга 2“. Судијата Ставрев ги изрече пресудите и за предметите од Специјалното јавнио обвинителство „Титаник 2“, „ТНТ“, „Монструм“.

Огнен Ставрев е син на Драгољуб Сраврев, претседател на претседателството на Социјалистичка Република Македонија (СРМ).

Судијата Огнен Ставрев изминативе години судеше во Одделението за организиран криминал и корупција. Поради здравствените проблеми кои ги имаше, последните месеци беше судија за извршување санкции.