Лицата постари од 60 години се поактивни на социјалните мрежи. Читаат и споделуваат информации, ставаат лајкови, пишуваат коментари, но најчесто ги гледаат како можност за комуникација.

Слушнете ја животната приказна на Трајче Андонов, презентер на временската прогноза на Сител Телевизија како успеал благодарејќи на Фејсбук, после поминати 58 години, да ја пронајде Марика Поп-Христова, својата драга сосетка и другарка од детството. Многу емоции и навраќања кон старите спомени биле раскажани при нивното повторно видување.

Видео: Ја сакам Македонија