Пет мудри изреки за животот

Вашиот секојдневен живот е ваше школо, ваш храм и ваша вера.

Животот често наликува на олимписки игри: едни заработуваат, други гледаат, трети се борат.

Во животот мораме само две работи: мораме да умреме и мораме да живееме до смртта; останатото сами го осмислуваме.

Животот е она што ќе направиш од него. Така било, така и ќе остане.

Никогаш во животот не носете важни одлуки ако не сте размислиле барем за два можни избори.