Пауло Коељо открива: Во што се состои тајната на животот?

Пауло Коељо неодамна наполни 70 години и неговиот животен пат не бил воопшто лесен. И затоа со право тој со нас ја споделува суштината на животот. Неговите книги се меѓу најпродаваните во светот. Тој околу своето име собира неверојатна читателска публика.

Светската слава ја достигна со книгата „Алхемичарот“, која неправедно е предмет на подбив, затоа што сите манекенки ја издвојуваат оваа книга како нивна омилена книга. Луѓето им робуваат на предрасудите, па со години се сметаше дека манекенките се глупави и дека она што го читаат сигурно исто така е глупаво. Ниту манекенките се глупави, ниту пак „Алхемичарот“ е книга за потценување.

Во своите книги тој изнесува многу животни вистини и со своите зборови и реченици им помага на милиони луѓе ширум светот.

Кога го запрашале за тоа која е тајната на животот, тој рекол:

„Тајна на животот се состои во тоа седум пати да паднете, но осум пати да станете!“

И затоа, не е важно што ви носи животот, туку важно е подготвени да ги дочекате сите проблеми и тешки моменти!

air max 90 essential sale