Овој отров ги уништува вашите коски, а им го давате и на децата!

 Иако сите знаеме дека не се добри по нашето здравје, многу луѓе не ги знаат сите негативните ефекти на газираните сокови врз здравјето. Според Последните научни истражувања, ова се некои од негативните ефекти врз нашиот организам.

1. Првите 10 минути
Една чаша газиран сок содржи околу 10 лажици шеќер, што е 100% од дозволената дневна доза. Во телото созрева и фосфор, кој е одговорен за вкусот.

2. После 20 минути
Постои зголемување на гликозата и инсулинот, што доведува до претворање на шеќер во масти во црниот дроб.

3. После 40 минути
Кофеинот во пијалокот целосно се апсорбира во телото во рок од 40 минути. Протокот на крвта се зголемува и црниот дроб произведува повеќе шеќер во крвта. Вашиот мозок почнува да ги блокира рецепторите на хормоните на аденозин, кој спречува чувство на замор.

4. После 45 минути
Лачењето на допамин се зголемува, што значително влијае да се чувствувате подобро, а овој ефект е сличен на оној кој го дава хероинот.

5. После 50 минути
Магнезиум, фосфорна киселина, калциум и цинкот доведуваат до варење на храната. Тоа е поврзано со големите количини шеќер и вештачки засладувачи, кои ја ограничуваат екскрецијата на калциум преку мокрењето.

6. После 60 минути
Својството на кофеинот почнува да дејствува и сите минерали, вклучувајќи магнезиум, калциум и цинк се наметнуваат на коските, а потоа се излачуваат со мокрење.

7. После повеќе од еден час
Распоредувањето на шеќерот низ организмот е во завршна фаза. Се чувствувате полни енергија, но очекувате чести промени во расположението.
Заедно со газираните сокови, од телото се излачува целата вода и хранливи материи потребни за функционирање на телото. На крајот, ризикот за развивање на дијабетис се зголемува.