Овој дел од Скопје останува без струја

Денеска, од 8 до 12 часот, прекин во снабдувањето со електрична енергија ќе има во Скопје Ѓорче Петров.

Од ЕВН информираат дека струја ќе нема во БЛАЦЕ: корисниците Филип Инженеринг, Трансмет Блаце, Терминал Блаце, Граничен премин Блаце, с.Горно и долно Блаце.

Пркеините се заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, известуваат од ЕВН.