Овие предмети ги имаше во речиси секое југословенско домаќинство

Југоносталгичарите со посебна среќа и радост се сеќаваат на овие предмети од минатото. Беа многу чести во домовите на југословенските семејства, но истовремено беа синоним за квалитет. 

Дизајнот на овие филџани за кафе кои ги имаа речиси сите угостителски објекти, вазни, домашните телефонски апарати кои ги имаа само побогатите семејства и фенови за коса на „Искра“, лустерите со уникатни дизајни, столиците на расклопување... ќе ве вратат во минатото, а оние помладите ќе имаат можност да видат како изгледале овие легендарни предмети во домаќинствата пред неколку децении.

Инаку дел од оваа колекција е и на продажба.