Овие делови на Скопје утре ќе бидат без вода и без струја

Утре, делови од општините Бутел и Кисела Вода ќе останат без струја, додека пак жителите на ул.Бул.Партизански Одреди се до Орце Николов ќе останат без вода.

Според најава за прекини на електрична енергија од ЕВН Македонија АД Скопје, ќе бидат засегнати следните корисници:

  • Во период од 08,00 до 15,00ч. бул. Христијан Тодоровски Карпош на раскрсница со ул. Ферид Бајрам - објекти околу поранешно Тедико (о. Бутел)
  • Во период од 08,30 до 14,00ч дел од с.Горно Соње, м.в.Под Црквa (о.К.Вода)
  • Во период од 09,00 до 12,00ч дел од ул.Пат за Китка (о. К.Вода)

Додека пак, во известувањето од ЈП Водовод и канализација, се наведува дека причина за прекинатото водоснабдување е дефект на затварач од ф80мм на ул.Франклин Рузвелт бр.50А. Прекинот на вода ќе трае од 09:00 часот до завршување на работните активности.