Оваа година, чувајте ја надежта во срцето и кажете си дека ќе биде подобро

Често, во нашите мисли живее мало чудовиште кое ни повторува дека не сме доволно добри или дека не можеме да постигнеме нешто. Нè блокира, се бори со нас и не ни дава можност да се потрудиме. 

Некогаш ние победуваме, некогаш тоа победува (барем на кратко).

Животот не е лесен и како што созреваме, станува потежок и потежок. Велат, тоа што не нè убива, нè прави посилни, но не сме сигурни дека тоа е така. 

Затоа, оваа година да се потрудиме самите, да ги избркаме малите и големи чудовишта од нашата глава, да бидеме силни и да се собереме и да почнеме да го живееме животот, полесно и со помалку грижи. 

Колку мали и да се чувствувате некогаш, вие значите. 

Напорно е, но можеме да успееме. Да плачеме, да се смееме, да учиме и да си дадеме шанса да бидеме среќни. Држете се до надежта оваа година и кажете си дека ќе биде подобро.