Ова се најсреќните датуми во февруари

Заокружете ги овие дати во својот календар.

Photo by Eli Pluma on Unsplash

Астролозите истакнуваат три важни дати во текот на февруари. Ова е ден кога сите хороскопски знаци ги очекува радост.

2 февруари – датум на огледало

Овој ден е 02/02 и затоа се нарекува огледало. Тоа ни помага да ги отвориме очите широко и да го сфатиме значењето на некои важни работи во нашиот живот. Ова е ден кога треба да размислите подетално, како и да се однесувате во согласност со своите планови. Овој важен датум ви носи сила, енергија, мотивација и желба да покажете лидерство.

5 февруари – квадрат на Венера и Марс

Ова е поволен аспект кој има големо влијание на нашите животи. Петтиот ден од февруари ќе биде исполнет со поволни услови, но и љубов и добро расположение. Ако посакувате, ова е и одличен ден за одмор и опуштање. Можете да останете во својот дом или пак да се опуштите со своите пријатели.

11 февруари – Меркур влегува во Водолија

Планетата на комуникацијата влегува во иновативната Водолија и ни носи добро чувство. Тоа значи дека во текот на овој ден ќе се разбуди во нас желбата за наука, знаење и нови вештини. Слушнете ја својата интуиција и не се плашете од она што сакате да го постигнете.