Ова се наједноставните, но и најголемите задоволства во животот

Животот е составен од мали моменти кои понекогаш ги потценуваме, но тие се толку моќни.

Лежењето во кревет во сабота и недела наутро, кога не мораме да станеме и да се занимаваме со обврските.

Кога ја гледаме нашата храна во ресторан.

Нежно ветре ноќе во топлите летни денови.

Мирисот на липи во Скопје.

Песок под нашите стопала кога одиме на одмор.

Кога завршуваме конечно со некоја долга задача.

Почетокот на викенд.

Кога кажуваме нешто што е многу смешно за другата личност.

Кога се будиме одморени и наспани.

Омилената песна на радио.

Кога мало детенце ќе ни се насмее на улица.

Чиста постелнина и нејзиниот убав мирис.

Долгото смееење.

Одењето во кревет после туш.

Убаво кафе.

Студена вода кога сме жедни.

Мирисот на скара.

Кога минуваме време со личноста што ја сакаме.

Будење два часа пред алармот.

Гледање стари фотографии.

Дожд во лето.

Мирисот после дожд.

Посета на омилените места од детството.

Убави соништа.