Ова е најопасната поза за вашата „гордост“

Една од омилените секс пози на сите мажи е „каубојка“, односно кога жената се наоѓа горе, но научниците предупредуваат дека ова е најопасната поза за мажите.

Верувале или не, токму во оваа поза се случиле половина од забележаните слуачеви со фрактура на пенисот.

Мислете и на неа

„Doggy style“ е најприкладната поза за понежниот пол, судејќи по тоа дека оваа поза е причинител за повреди кај жените само во 29% од случаевите, додека мисионерската поза е причинител за 21% од повредите и се смета за најсигурна.

Во студијата која е објавена во „Advances in Urology“, истражувачите откриваат дека мажот не е во можност да ги запре болните движења кога жената се наоѓа горе, но ако мажот е тој кој управува со односот, тогаш ризикот од повреди се намалува.

Причинител

Истражувањето спроведено во три бразилски болници за 13 години, од 44 забележани случаеви, 42 примери откриваат дека повредата била поврзана со позата во која партнерите се наоѓале за време на сексот. 

Air Force 1 High