Доколку не сте родени во последниот хороскопски знак, морате да признаете дека многу тешко сфаќате што минува низ главата на овие луѓе. Сепак, доколку сте Риба многу често се чувствувате дека сте погрешно сфатени.

Ова се причините зошто е тоа така.

 - Рибите се последниот знак на зодијакот што значи дека имаат измешани особини на останатите 11 знаци. Тие постојано размислуваат како се чувствуваат другите, што на другите им е многу тешко да го сфатат. Понекогаш се збунуваат и самите себеси.

 - Постојано истражуваат нови работи, но на нивната среќа и нема крај доколку имаат со кого да го споделат тоа. Во љубовните врски најдобро се сложуваат со оние кои се слични на нив. Меѓутоа, доколку се почувствуваат како да се во замка, ќе побегнат при првата можност.

 - Нивната изразена емпатија ќе ве натера да им се јавите прво на нив, доколку ви е тешко. Тие многу често ги ставаат на второ место своите чувства за да им помогнат на другите.

 - Често сонуваат многу и забораваат на реалноста. Тогаш настануваат проблемите.

 - Лесно го менуваат своето расположение. Доколку вие сте лути во нивна близина, вашата негативна енергија лесно ќе премине на вас.  Тие често се и негативни на крајот на денот, бидејќи често ја собираат енергијата од другите луѓе.

 - Рибите го гледаат најдоброто во луѓето. Затоа и се дружат со сите.