Речиси невозможно е човек да простува сè, затоа што секој има одредени принципи, до кои се држи. Да простуваш е човечко, но никој не рекол дека е лесно.

Се учиш цел живот да не реагираш остро, да ги разбираш другите гледни точки и дека и ти не си безгрешен. Но има еден знак во хороскопот кој умее да простува речиси сè:

Лав

Лавовите се великодушен и разумни. Тие поседуваат нетипични за сите останати хороскопски знакови внатрешна сила и спокојство, кои им даваат посебен сјај во очите. Тие ги избираат внимателно луѓето до кои се држат и тоа е клучот за нивната склоност да простуваат. Лавовите не дозволуваат случајни луѓе во својот живот и многу внимателно го доживуваат секој од блиските со време и дејства. Кога еден човек влезе во нивниот живот, тоа значи дека тој е сигурен и може да му се има верба, речиси без никакви условности.

Кога сепак се случи некој да го предаде Лавот, во почетокот тој реагира како статуа и не изразува никакви емоции. Тоа е и нивно казнување – долгото молчење. Ако предавството, што и да е тоа, се случи во семејството, на Лавовите треба многу повеќе време за да простат. Но тие се подготвени на се за семејството и знаат дека треба да направат компромис за да им продолжи среќата дома.

Кога претставниците на овој знак се предадени од близок пријател, тие простуваат, но никогаш немаат верба повторно како што имале порано. Ги вадат своите заклучоци, но не покажуваат посебна промена во однесувањето, ама секогаш си имаат едно ум и никогаш не прифаќаат човекот повторно како нивен најблизок пријател.

Лавовите се хороскопскиот знак кој може да им прости сè на вистинските луѓе. Тие имаат златни срца и доволно храброст за да му верувате повторно.