Ова е бројот на казнети возачи за неправилно престигнување

Денеска  во периодот од 07.00 до 12.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе зајакната акциска контрола за санкционирање на возила кои непрописно престигнуваат на територијата на Република Северна Македонија, при што санкционирани се 145 возачи.

Од нив, по 44 на територијата на СВР Охрид, 24 на територија на СВР Битола, 21 на територијата на СВР Велес.

„Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денов“, информираа од МВР.