ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче премина кон еколошки начин на загревање користејќи пелети наместо нафта.

По тој повод заедно со министерот за животтна средина и просторно планирање Јани Макрадули го посетивме училиштето и извршивме увид на новиот котел што почна да работи на пелети.Очекувам дека ќе придонесеме за намалување на загадувањето на животната средина и на амбиенталниот воздух и за наредната година планираме сите училишта од Општина Аеродром да преминат кон оовој еколошки начин на затоплување, изјави градоначалникот на општина Аеродром , Златко Марин.