ОУ „Гоце Делчев“ почна да се грее на пелети

ОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче премина кон еколошки начин на загревање користејќи пелети наместо нафта.

По тој повод заедно со министерот за животтна средина и просторно планирање Јани Макрадули го посетивме училиштето и извршивме увид на новиот котел што почна да работи на пелети.Очекувам дека ќе придонесеме за намалување на загадувањето на животната средина и на амбиенталниот воздух и за наредната година планираме сите училишта од Општина Аеродром да преминат кон оовој еколошки начин на затоплување, изјави градоначалникот на општина Аеродром , Златко Марин.

nike air max 1 sale