Остварен сонот на Александар Велески, кој боледува од церебрална парализа— ќе може да се вози со своето куче-придружник во ЈСП

Александар Велески, кој боледува од церебрална парализа го оствари својот сон. Во иднина ке може да влегува во возила од јавен карактер со своето куче-придружник. Оваа идеја која веќе е имплементирана во други држави,ќе се спроведува и во нашата држава, откако беше донесен закон  со кој на милениците-придружници им се доволува влез во автобусите на ЈСП и во возовите.

Целата сторија ќе може да ја прочитате тука

Roshe Run Kaishi