Ослободете се од главоболката за 30 секунди! Пробајте го овој трик!

Што да правите кога наеднаш ќе добиете главоболка, а немате лекови при рака? Постои природно и многу полесно решение!

Станува збор за техника која се користи во акупресурата, а суштината е притискањето на местото меѓу палецот и показалецот – на перничето на дланката меѓу овие две точки. За полесно да го најдете, спојте го палецот со показалецот. Го гледате делчето кое отскокнува? Тоа е местото кое треба да го масирате.

Оваа техника им се препорачува на сите, освен на трудниците, бидејќи може да предизвика предвремено породување!

nike air max 1 sale