Непознат сторител осквернулав гробишта во скопското село Брњарци.

Во текот на вчерашниот ден во 16 часот и 40 минути во СВР-Скопје, Р.И. пријавил дека во селото Брњарци-скопско, непознати сторители извршиле сквернавење на надгробни плочи и споменици на локалните гробишта.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.