Градоначалникот на општина Карпош Стефан Богоев денеска ќе донира три прочистувачи на воздух во градинките „Мајски цвет“ во Тафталиџе 2 и „Орце Николов“ во населбата Карпош 2.

Јонизаторите се наменети за најмалата група деца, во јасли.