Општина Карпош и годинава ќе дава субвенции за велосипеди

Општина Карпош продолжува со субвенции за купување велосипеди за нејзините жители.

На седницата на Советот на Општина Карпош советниците изгласаа повторно субвенционирање на велосипеди за карпошани.

Локалната самоуправа ќе субвенционира 20% од вредноста на купениот нов велосипед, но најмногу до 3 000 денари. Акцијата ќе трае од 1 февруари сè до исцрпување на предвидените средства од 500 000 денари.

cheap nike air max 90