Општина Центар најзагадена утрово

И утрово мерните станици покажуваат загадување на воздухот во Скопје и другите градови во Македонија.

Највисоко ниво на ПМ10 отровните честички има во Општина Центар, додека веднаш потоа следуваат Битола 2, Ректорат, Кочани, Куманово и Карпош.