Општина Центар донесе решение за рушење на тераса на кафеана

Општината Центар попладнево информираше дека овластен градежен инспектор на општината, постапувајќи по службена должност, изврши увид и констатира со записник дека инвеститорот ДПТУ ПРИМЕС КО. ДООЕЛ Скопје, со седиште на улица „Павел Шатев “ бр.2, Скопје, не поседува решение запоставување на урбана опрема челична конструкција обложена со стакло со димензии 10м x 11 м, пред деловниот простор на ГОСТИЛНИЦА АМАНЕТ.

Овластениот градежен инспектор донесе Решение со кое му се наредува на инвеститорот во рок од три дена да ја отстрани градбата – Урбана опрема, челична  конструкција обложена со стакло со димензии 10м x 11 м. Во овој случај изјавена жалба против првостепеното решение со кое се наредува отстранување на наведените градби не го одлага извршувањето на решението согласно член 137 став 4 од Законот за градење, информираат од општината. 

Општина Центар нема да дозволи нелегално поставување на градби и урбана опрема со што се оневозможува слободно движење по тротоарите и одвивање на сообраќајот, се вели во соопштението од општината.