Опасност на улиците: Кучиња скитници напаѓаат граѓани!

На 05.06.2024 во 22.15 часот во Полициската станица Центар, М.Б.(73) од Скопје пријавил дека на ул.„Васил Ѓоргов“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

Подоцна на истиот ден во 01.20 часот во Полициската станица Бит Пазар, Ј.Д.(18) од Скопје пријавила дека на ул.„Банатска“ во Скопје била исто така касната од куче скитник.