Охрид е прекрасен во есен, но уникатното искуство туристите го доживуваат на едно место

Иако календарски се уште есента е пред прагот, сепак пониските температури се прв знак дека полека летото заминува.  По малку меланхолична и тивка, есента е одлична разбистривање на  мислите покрај езерот. Во текот на изминатите неколку месеци уживавме во празно Скопје, а кога главниот град се полни со возила, тогаш Охрид станува место за рестарт пред зимата и детоксификација на мислите и телото.

Оние кои сакаат да уживаат во тишината и вистински да ги слушнат брановите на Охридското езеро велат дека есента е одлична за тоа.  Шепотот на брановите и жолтите листови се комбинацијата кога ветува релксација и опуштање на мислите.

Кога сме кај релаксацијата и опуштањето на мислите едно место може таа желба да ја направи целосна и без ниту еден недостаток.  Сместен на одлична локација помеѓу центарот на градот и убавите плажи Хотелот Unique Resort & Spa ќе ви го пружи сето тоа што секој еден туристи или шетач може да го посака и замисли. Барем, така велат коментарите на фејсбук и на специјализираните веб страни за резервација.

Високата оценка „пет“ изгледаше интересно и тоа беше причина да ги прочитаме коментирите кои ги оставаат гостите и туристите. И таму речиси сите се позитивни. Тие се задоволни од локацијата, сместувањето, собите и услугата.

„Собите се прекрасни и просторани, а храната е повеќе од вкусна. На одлична локација. Сместен во центарот на градот на мирно и тивко, но одлично и функционално место“, вели еден од посетителите од Скопје.

Слични се коментарите и на странски туристи.

„Многу задоволен од персоналот кој е гостопрлимлив, а собите се навистина чисти“, вели еден од туристите од Турција кој бил сместен во хотелот.

Тоа што е интересно е дека на booking сервисот највисоко оценета е чистотата во Хотелот и таа има добиено оценка повисока од 9. А, токму одружувањето на хигиената е најважна во време кога се уште живееме во услови на пандемија и протоколи.

И не само тоа, хотелот нуди и одлично катче за релаксација и СПА. И тоа го прави место ќе се пронајдат оние кои сакаат да прошетаат низ Охрид, да ја заменат својата канцеларија и од таму да ги завршат своите обврски, но и да направат мала пауза од секојдневието и да опуштат во СПА или базен.

„Во Хотелот Уник го добив сето тоа што ми треба. Одлична соба да ги завршам работните обврски, одлична храна да ја надополнат мојата енергија, СПА центар да се опуштам по работните обврски и одлична локација за да можам да уживам покрај езерото и да прошетам на Галичица. Речиси се беше идеално и достапно по пристапни цени„, вели скопјанката Марја во еден од коментарите.

Ние првата следна можност ќе ја искористиме за ги провериме и потврдиме овие коментари. А, доколку и вие сакате да го направите тоа, вашата резервација може да ја направите преку веб страната на хотелот или преку фејсбук страната.