Ограбена црквата Свети Константин и Елена

Ограбена црква во центарот на градот, во празничниот период. Грабежот бил откриен вчера. 

- На 20.01.2022 во 09.40 часот било пријавено дека во временскиот период од 14.01. до 18.01.2022 на ул.„Македонија“ во црквата „Константин и Елена“ со употреба на сила било влезено во црквата и биле одземени предмети - известуваат од МВР.

Се работи на расчистување на случајот.