Од полицијата соопштуваат дека вчера во 19.20 часот во Скопје на улица Димитрије Чуповски, поточно во близина на автобуската постојка „Рекорд“, три машки лица извршиле разбојништво над 16-годишен малолетник.

Тие разбојништвото го извршиле така што на малолетникот му се доближиле и му побарале пари, а кога одговорил дека нема, тие му го зеле мобилниот телефон и побегнале во непознат правец.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање на сторителите.