Од утре теренска вакцинација

Мобилни тимови од Министерството за здравство од утре почнуваат со теренска вакцинација, информираше министерот за образование Арбр Адеми.

По најавата дека невакцинирани деца нема да бидат примени ниту во градинка ниту во училиште, Адеми истакна дека се постојан контакт со Министертвото за здравство и работат на хармонизација на Законот.

Посочи дека ситуацијата со морбилите е алармантна, што само по себе подразбира и преземање на агресивна кампања за вакцинирање. Адеми уверен дека теренската вакцинација ќе ги даде очекуваните резултати и дека новодонесеното решение ќе биде во соогласност со уставните одредби.

cheap nike free run 5.0