Од оваа храна вирусот зајакнува: Еве кои намирници треба да ги одбегнувате овој период

Правилниот избор на храна може значајно да помогне да се спречи развивањето на вирусот, затоа паметно бирајте овие денови

За организмот да создаде механизам кој ќе го брани потребно е да се избегнуваат одредени намирници со кои вирусот се храни. За да може да се развива и да опстане во телото, потребни му се одредени состојки. Секоја болест и инфекција може да се намали со правилна исхрана, а тоа важи и за вирусите. Превенцијата во овие мигови е најдобра. Доколку го зајакнете организмот, нема причина за страв.

Овие намирници се особено опасни и создаваат погодна средина за развој на вирусите. Избегнувајте ги.

Јајца

Тие служат како инкубатор за вирусите, ги зајакнуваат и ги прават агресивни.
Дури и ако јадете од слободен развој тие и понатаму ќе бидат храна на патогените елементи. Вирусите се хранат со природните хормони кои постојат и во јајцата а имаат улога на стероиди за вирусот.

На сличен начин функционираат и млечните производи. Добро е да внимавате и на сите производи од пченично потекло. Овие состојки се присутни во секоја затворена намирница, дури и ако е органска, затоа обрнете внимание на составот.

Колачи

Претераното конзумирање на рафиниран шеќер создава идилична средина за развој на вирусите.
Шеќерот ја намалува способноста на леукоцитите да ги уништуваат бактериите. Неколку часа откако ќе изедете парче колач, вашиот имунитет е ослабен.

Животинските протеини исто така се лоши за организмот, но не во толкава мерка колку претходните намирници. Секако се препорачува смалена доза во овој период.

Најдобри сојузници на здравјето во овие моменти е овошјето и зеленчукот кои треба да се внесуваат во што поголеми количини. Во нив се наоѓаат обилни витамини кои го зајакнуваат имунитетот и создаваат заштитна бариера помеѓу организмот и вирусите.