Од 3 евра нагоре- Колку чинат лежалките и чадорите на грчките плажи?

Откако поскапеа превозот и сместувањето во најпопуларната летна дестинација за голем број Македонци, прашањето е „Како стојат цените за лежалките и чадорите за на плажа?“

Во Грција има понуда за сечиј џеп, па пака на Пефкохори лежалките и чадорите се бесплатни под услов да земете пијачка. Конзумацијата чини колу 5 евра, а гратис добивате лежалка и чадор.

На Касандра и Халкидики лежалките се нешто поевтини, од 3 до 10 евра, но сепак, на некои ексклузивни плажи нивната цена достигнува и до 50 евра.

На Ситонија може да се најдат лежалки и по цена од 2,5 евра. Кога стнува збор за грчките острови цените за лежалките генерално се движат од 5 до 10 евра.