Почетокот на идниот месец ќе донесе повисоки цени на цигарите за околу четири денари.

Од почетокот на идниот месец се очекува да поскапат цигарите за околу четири денари. Од 1 јули 2016 до 1 јули 2023 година акцизната стапка за цигарите ќе се зголемува за 0,20 денари за цигара секоја година, поради што од почетокот на наредниот месец се очекува цигарите да поскапат за 4 денари.Со ваквото покачување, до 2023 година се очекува кутија цигари да поскапи и за 40 денари.