Новогодишен гала-концерт денеска во Македонска филхармонија со почеток во 20 часот.

Диригент: Јерухам Шаровски (Израел)

Солисти: Милена Арсовска - сопран; Иван Наумовски - баритон

Програма: А. Пјацола, Х. П. Монкајо, А. Маркез, Џ. Пучини, Ж. Бизе, Ш. Гуно, А. Лара, В. А. Моцарт, Ј. Штраус, Ф.  Лехар...