Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.8/2017 за долгови доспеани до 31.04.2017 и неплатени до 31.07.2017 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини,за кои вкупниоте повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

На листата има над 4.000 должници, меѓу кои има државни компании, но и звучни имиња на познати македонски бизнисмени и приватни компании.

Целата листа на должници ТУКА.