Уште еден земјотрес ја стресе Македонија. Пред околу шест часа, регистриран е потрес од 2,6 степени според Рихтер, на длабочина од 1 километар. Истиот бил почувствуван во Ресен.

Инаку, во текот на вчерашниот ден беа регистрирани два потреси, од кои едниот од 2,7 а другиот од 3,1 степени.

Се надеваме тлото ќе се смири.