Низ цела земја помалку од 600 активни случаи на коронавирус

Дури 315 заразен, од вкупно 543 случаи низ цела земја се од Скопје. Голем број градови можат да се пофалат дека се „ослободени“ од коронавирусот.

Ваква е состојбата низ цела земја:

Скопје 146285, Активни 315
Куманово 16663, Активни 13
Битола 15576, Активни 70
Прилеп 14194, Активни 17
Тетово 13470, Активни 7
Кавадарци 10672, Активни 16
Велес 9783, Активни 2
Гостивар 9603, Активни 9
Охрид 8888, Активни 20
Струмица 8071, Активни 2
Штип 8044, Активни 11
Кичево 5641, Активни 7
Кочани 5087, Активни 6
Струга 4724, Активни 5
Гевгелија 4417, Активни 4
Неготино 3687, Активни 2
Ресен 2743, Активни 11
Свети Николе 2629, Активни 3
Радовиш 2530, Активни 1
Крива Паланка 2415, Активни 0
Делчево 1983, Активни 3
Дебар 1675, Активни 1
Берово 1674, Активни 13
Валандово 1488, Активни 0
Виница 1393, Активни 0
Пробиштип 1267, Активни 0
Богданци 1021, Активни 0
Кратово 965, Активни 0
Крушево 927, Активни 1
Демир Хисар 836, Активни 2
Македонски Брод 736, Активни 0
Демир Капија 593, Активни 0
Македонска Каменица 525, Активни 2
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 347, Активни 0