Никогаш не престанувајте да верувате дека сте магија

Се чувствувате обично, се грижите дека никогаш нема да бидете доволно и дека не сте толку посебни колку што се надевавте. Се грижите дека ќе стагнирате, дека никогаш нема да постигнете големи работи и дека вашиот живот вечно ќе биде досаден и безначаен. Но, никогаш не смеете да престанете да верувате дека вие сте магија, олицетворение на ѕвездена прашина и соништа, како и на самиот универзум. 

Никогаш не престанувајте да верувате дека имате многу неоткриен потенцијал, копнеж за промена, неограничен капацитет да го остварите светот кој го посакувате. Можете да се издигнете над очекувањата и да им пркосите на нормите. Можете да направите многу повеќе отколку што верувате, затоа што вие сте родени со магија во вас, со способност да ги надминете пречките и да достигнете височини. 

Никогаш не престанувајте да верувате дека магијата на вашето постоење може да го промени светот. Вие сте родени за да бидете уникатни, создадени за да споделувате сопствена магија со светот. Секоја насмевка кон некој непознат човек, секое заразно смеење, секоја искра во вашите очи ја шири вашата магија во светот. Можеби верувате дека сте премали за да направите разлика во светот, но магијата во вашето срце ќе ви помогне да создадете подобар свет, сè додека сте отворени да ја препознаете моќта на вашата магична добрина. 

Никогаш не престанувајте да верувате дека вашата магија создава магија. Можеби мислите дека вие живеете во илузија, дека вашата магија е само измама. Но, вашите сакани ја гледаат магијата на вашата добрина, грижа, емпатија и страст. Вие ги инспирирате луѓето околу вас за да ја пронајдат сопствената магија, да се поврзат со деловите од себе кои ги заборавиле, ги поттикнуваат да ја ослободат нивната сопствена магија и да му ја подарат на светот. Вие сте причината поради која магијата во светот секојдневно се зголемува. 

Можеби верувате дека другите луѓе поседуваат магија која вие нема да ја достигнете. Но, се надевам дека нема да престанете да верувате и дека вие сте магија и дека и вие имате магична способност да ги манифестирате вашите соништа, да им помагате на другите и да го промените светот околу вас.