Граѓаните кои вечерва протестираат пред Собрание предмалку ги пееја песните „Едно име имаме“ и „Земјо македонска“ и извикуваа „Македонија“.

Се палат бакли, а една запалена бакла беше фрлена и кон Собранието, кое го обезбедуваат специјалци.

Денеска на протест повика навивачката група Комити за, како што рекоа, одбрана на Македонија.