Ние ќе купуваме сапун за децата, а директорката на „Детска радост“ ќе троши на бајадери, се жалат родителите

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски неодамна ја разреши директорката на градинката „Детска радост“ поради незаконско работење, но министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска ја врати на директорското место.

Родителите испратија писмо до медиумите во кое има и сметки за сите трошоци. Тие обвинуваат дека директорката трошела државни пари за луксузен мебел, угостителски услуги и вон работното време, а службеното возило се користело за приватни цели.

Тие се жалат дека морале сами да купуваат и носат средства за хигиена, како сапун, влажни марамици, но и други работи, додека директорката си трошела на бајадери и друг луксуз.

Директорката претходно демантираше дека трошела државни пари за приватни цели.