Неофицијално: Три системи откажале на автобусот на ЈСП кој заврши на жардиниера кај Мавровка

Неофицијално, три системи откажале на автобусот на ЈСП којшто заврши на жардиниера кај Мавровка во Скопје пренесува МТВ. Од синдикатот додаваат дека присебноста на возачот во тие моменти спречила поголема трагедија.

Од Синдикатот тврдат дека градските автобуси се безбедни и редовно се сервисираат, но недостасуваат резервни делови, гориво и персонал за одржување. Како што велат, во земјава нема млади возачи, оти малите нередовни плати ги тера на егзодус, а одамна не се школува нов кадар.