Немаат симптоми, но се чекаат резултатите за 14 лекари од болницата во Козле кои биле во контакт со заболениот пациент од Тетово

Tројца излекувани пациенти, но и тројца починати до сега, соопшти Министерот за здравство Венко Филипче. Во добра здравствена состојба е и 4-годишното девојче во Штип.

„Сабота и Недела од 16 до 05 часoт се забранува движењето на граѓаните е мерка која што е единствена која дава резултатi. Единствено нешто што става крај на ширењето на вирусот,“ порача Филипче

Во наредната недела ќе бидеме подготвени и за мобилното тестирање и тоа во подрчаја и градови во кои сметаме дека е потребно. Добiвме одгoвор и од норвешката влада за донацијaта на респираторните системи. Во текот на нередната недела треба да пристигнат 500, 000 маски и 20, 000 тестови.

Во наредните ден-два ќе се тестираат и граќанитек ои се затекнаа во околината на Дебар и ќе бидат пуштени во градовите каде што живеат.