Нема релаксирање на ковид-мерките за угостителските објекти

Министерот за здравство Венко Филипче денеска истакна дека не размислуваат да предложат какво било релаксирање на сегашните мерки во делот кој се однесува на угостителските објекти.

Во ситуација кога и покрај тоа што е релаксирано во болниците во смисла на тоа што има слободен број кревети, сепак, посочи министерот, е временски период кога можно е да има нови случаи на Ковид-19 заради зголемување на ризик факторите.

– Ова време луѓето се повеќе во затврорена просторија, ова е време на сезонски грип, на настинки, така што не размислуваме да предложиме какво било релаксирање на сегашните мерки во делот кој се однесува на угостителските објекти, додаде Филипче.