Жените се изјаснија. Најголемата машка мистерија што се однесува до сексот и жените е решена. Какви типови на мажи и што поточно кај нив ги доведува жените до насилен оргазам. 

Истражувањето спроведено на неколку илјади жени во стабилни врски, ги даде одговорите на најжешкото прашање-какви типови ги доведуваат до најсилен оргазам. 

Што се однесува до психолошкиот момент, жените можат најмногу да се опуштат и да доживеат најсилен оргазам со маж кој има голема самодоверба. Оној кој верува дека знае што прави, може да ја излуди жената. Но, според британски „Индепендент“ од квалитетот на оргазмот зависи и финансиската состојба на партенрот. Сепак, физичкиот елемент кој предизвикува состојба на „лудило“ кај жените се широките раменици. Широките раменици се поврзани со големото ниво на тестостерон, кој пак е главниот хормон одговорен за машката сексуалност, па со оглед на тоа влијае и на женскиот оргазам.